U našoj termolakirnici uklanjamo oštećenja na vozilima koja su nastala prilikom prometnih nezgoda, zbog vremenskih nepogoda ili godina dotrajalosti. Surađujemo sa svim osiguravajućim kućama te stoga popravljamo i kasko štete u najkraćem mogućem vremenskom roku. Prilikom preuzimanja vozila od korisnika obavlja se detaljan pregled oštećenog vozila, prilikom kojeg treba utvrditi stupanj i vrstu oštećenja te vrijeme potrebno za popravak. Zatim se određuje koji će dijelovi biti zamijenjeni, a koji popravljeni. U skladu s procjenom oštećenja, karoserija se rastavlja potpuno ili djelomično. Slijedi izravnavanje iskrivljene karoserije i ulegnuća u metalnim dijelovima automobila te uklanjanje oštećenja nastalih prilikom mehaničkih udaraca ili korodiranjem. Nakon ugradnje popravljenih i zamijenjenih dijelova slijede završni radovi na karoseriji i zaštita popravljenih dijelova i karoserije u cijelosti.

Da bi mogli obavljati te poslove, naši autolimari poznaju različite vrste konstrukcija karoserija, njihovu namjenu i vrstu izvedbe. Kod izrade karoserija i drugih dijelova vozila rade precizna mjerenja. Poznaju materijale koji se koriste za izradu karoserija, vrste limova i njihove osobine.

Pri izradi novih karoserija pripremaju lim za karoseriju, ocrtavaju ga, kroje, režu i oblikuju u toplom i hladnom stanju, spajaju zavarivanjem te naknadno obrađuju i zaštićuju. Spajaju elemente karoserije na vozilu. Osim karoserija, popravljaju, izrađuju i zamjenjuju rubnike, blatobrane, i pragove. Demontiraju vrata branika, poklopca motora i prtljažnika. Dijelove auta mehanički čiste, izrezuju trule dijelove, ravnaju utisnute dijelove u vrućem i hladnom stanju. Pripremaju karoseriju za veće radove, ravnaju i rastežu karoseriju mehaničkim i hidrauličkim presama. Vrše ručnu i strojnu obradu, fino poravnavanje i brušenje.

U radu se služe različitim aparatima: raznim rezačima metala, hidrauličnim dizalicama, pneumatskim čekićima i ručnim alatima. Rabe i pomična mjerila, mjerne alate i alate za stezanje, a služe se i skicama iz tehničkih priručnika.

Budući da svako vozilo predstavlja novi izazov, autolimari su razvili odgovarajuće metode za svaki novi posao, primjenjujući svoje široko znanje o automobilskim konstrukcijama i tehnikama popravaka.

Vršimo uslugu lakiranja u modernoj termolakirnici. Dakle kompletna usluga limarije i lakiranja je dostupna kod nas. Na Vama je da na kraju podignete popravljeno vozilo i zadovoljno nastavite svoju vožnju.

Autoservis Mijatović
Vl. Antoni Ćavar
Oklajska cesta 44
88220 Široki Brijeg
Tel/fax: 039/710-808
Mob.: 063/385-828
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.